Classic Camera Collectors Club
Informatieve website van Frank Lakiere
HomeFotografieLinksINTERESSANTE LINKS


1. Websites van enkele hedendaagse Vlaamse fotografen

(in alfabetische volgorde)
DANNY VEYS
Volgens mijn mening is Danny één van de beste hedendaagse sociaal-documentaire fotografen. De zwart-wit beelden zijn confronterend en direkt. Ze tonen altijd de toewijding van de fotograaf en zijn intense onderdompeling in het onderwerp. Danny werkt het liefst aan lange-termijn reportages zodat hij veel nuances van de realiteit kan belichten.
Danny werkt ook nog uitsluitend met analoge camera's. Zijn laatste aanwinst is een TOYO 10x10 inch (25cmx25cm).
In 2007 maakte hij de reportage 'Between Spaces' : een tocht door de staatskliniek van San Juan de Dios in Guatemala City. Imposant en heel complex leiden de gangen je van de ingang naar de verschillende functionele ruimtes.
In 2008 volgde '(in)site Sagalassos: Reframed' : over de archeologische opgraving in Sagalassos, zuidwest Turkije.
In 2009 was er de reportage 'Coal is b(L)ack' over de koolmijnen van Donbass in Oekraïne o.a. te zien in het FOMU Antwerpen. Danny Veys werkte hiervoor samen met COALFACE, een project van vzw Het Vervolg, projectencentrum van de Mijnstreek, dat vanuit Limburg internationale relaties tussen mijnbouwgebieden ontwikkelt. COALFACE onderzoekt de invloed van de mijnbouw op de identiteit van de mijnregio´s en de ziel van de inwoners.
In 2010 documenteert Danny in 'Mining in Paradise' kopermijnen in Peru.
Zijn foto's van Sagalassos (in samenwerking met Bruno Vandermeulen) maken in 2012 deel uit van de tentoonstelling 'Imaging History' in het Fotomuseum van Antwerpen.

Danny is docent aan het Hoger Instituut voor Visuele Kunst Sint-Lucas te Brussel.
Zijn werk werd al gepubliceerd in Private Photoreview, Obscuur, Focus,.. en andere gespecialiseerde fotomagazines.


GUIDO CEUPPENS
Dit is de specialist in oude fotografische technieken, zoals cyanotypie en kleurenfoto's met gomdruk.
Op zijn website kan je zijn artistieke foto's bekijken en deze eventueel ook aankopen.


DIRK FERDINAND
Dirk is gefascineerd door de mensen rondom hem. Hij fotografeert ze in hun dagelijkse, niet-professionele leven. Van deze foto's maakt hij dan compositiereeksen.
Voor Dirk is fotografie meer dan gewoon observeren. Hij wil ook beelden verzamelen en classificeren. Hij neemt foto’s van mensen in hun sociale context, op zoek naar wat ze gemeen hebben en probeert die overeenkomsten in fotoreeksen te vatten.
Dirk registreert verbanden, stereotiep gedrag, trends, symbolen, iconen en niet zelden onderbewuste patronen van collectief gedrag. Hij zoomt in op het dagelijkse leven en stelt vragen over gedragingen, tradities en rituelen. Herhaling van menselijk gedrag wordt weerspiegeld in zijn verrassende thematische fotomontages.


RYAN ROMBAUT
Een zeer speciale figuur en een schitterende fotograaf.
Ryan is technisch zeer onderlegd en hij fotografeert mode, optredens, huwelijken, ...


BRUNO VERHASSELT
Hij maakt uitsluitend artistieke zwart-wit foto's en drukt die analoog af bij voorkeur op barietpapier. Zijn grote voorbeelden zijn: Edward Weston, Jock Sturges, Sally Mann, Richard Adams, Ansel Adams, maar ook : Minkinen, Jean-Loup Sieff en vele anderen.
Omdat kwaliteit primeert werkt Bruno nog met middenformaatfototoestellen (6x6 en 6x9).


2. Voor verzamelaars van fototoestellenDe links worden regelmatig nagekeken en niet-werkende links worden verwijderd. Laatste controle : augustus 2016.3. De geschiedenis van de fotografie, alsook fotografische technieken
Nederlandstalige sites : Sites in English :


4. Musea
Musea buiten Europa - Musea outside Europe:


5. Andere interessante links

Sites met foto's


webmaster